Dit is dus wat mij betreft het einde van het begin. Ik hoop dat we met zijn allen op de een of ander manier in slagen hier een vervolg aan te geven. Het zou ontzettend jammer zijn als de nu opgedane kennis en nieuwsgierigheid weer verdwijnen in de waan van alle dag.
Tijdens de 23 dingen ben ik een aantal dingen tegen gekomen die me op een prettige manier verrast hebben.
-het begon al met de RSS-feeds, een mooie uitvinding, die nog niet op alle sites te vinden is, maar toch zie je het steeds meer.
-Flickr: vooral leuk voor het bewerken van foto's, leuk om de grafische producten van de bibliotheek professioneel op te leuken.
-Delicious: als je veel met favorieten werkt is die een heel handige. Bij mij geeft het een stimulatie om sites hier in te zetten.
-Google Docs: was al bekend, maar een heel practische, zowel privé als in de bibliotheek.
-LibraryThing: heel leuk. Jammer dat bij meer dan 200 boeken de kassa gaat rinkelen, vooral de speurtocht naar de omslagen was tijdrovend maar leuk. En het delen en daardoor verwijzen is OK
-Last FM: prachtig, die mogelijkheid een groep of zanger in te tikken en dan maar kijken wat voor (meestal) moois er gevonden wordt. Echt een verrassing.
Een deel van de 2.0 dingen waren al bekend: Hyves, Schoolbank, GoogleDoc, YouTube, MSN messenger. Netvibes heeft duidelijk verbetering gebracht in het bijhouden van diverse sites. Google Docs hebben we in onze bibliotheekorganisatie in gebruik genomen. De Ommer Kinderjury heeft een eigen blog gekregen. Complimenten aan onze SXM-girl!
23 Dingen is een leuke tocht geweest langs veelal leuke, boeiende en bruikbare zaken. Een enkele keer een link die niet werkte of een aangekondigde inlogcode/wachtwoord die niet werkte, maar voor de rest petje af voor de opzet. De homo ludens kon zich hier helemaal uitleven! En op deze plek ook het moment om mijn coach Annemarie te bedanken. Veel leuke reacties en tips die het maken van de blogs begeleiden.
Tot slot: 23 dingen is voor mij: het begin van een nieuwe manier van omgaan met de mogelijkheden van dialoog met de klant van de bibliotheek. Daarvoor moeten deels werkmanieren worden omgegooid of zelfs afgeschaft en vervangen door andere, met lef verder gaan. En vooral: de nu opgedane kennis vasthouden, uitbreiden, bijhouden en TOEPASSEN.
2017, een leerzaam jaar!
7 jaar geleden