woensdag 3 december 2008

Ding 23, evaluatie

Dit is dus wat mij betreft het einde van het begin. Ik hoop dat we met zijn allen op de een of ander manier in slagen hier een vervolg aan te geven. Het zou ontzettend jammer zijn als de nu opgedane kennis en nieuwsgierigheid weer verdwijnen in de waan van alle dag.
Tijdens de 23 dingen ben ik een aantal dingen tegen gekomen die me op een prettige manier verrast hebben.
-het begon al met de RSS-feeds, een mooie uitvinding, die nog niet op alle sites te vinden is, maar toch zie je het steeds meer.
-Flickr: vooral leuk voor het bewerken van foto's, leuk om de grafische producten van de bibliotheek professioneel op te leuken.
-Delicious: als je veel met favorieten werkt is die een heel handige. Bij mij geeft het een stimulatie om sites hier in te zetten.
-Google Docs: was al bekend, maar een heel practische, zowel privé als in de bibliotheek.
-LibraryThing: heel leuk. Jammer dat bij meer dan 200 boeken de kassa gaat rinkelen, vooral de speurtocht naar de omslagen was tijdrovend maar leuk. En het delen en daardoor verwijzen is OK
-Last FM: prachtig, die mogelijkheid een groep of zanger in te tikken en dan maar kijken wat voor (meestal) moois er gevonden wordt. Echt een verrassing.

Een deel van de 2.0 dingen waren al bekend: Hyves, Schoolbank, GoogleDoc, YouTube, MSN messenger. Netvibes heeft duidelijk verbetering gebracht in het bijhouden van diverse sites. Google Docs hebben we in onze bibliotheekorganisatie in gebruik genomen. De Ommer Kinderjury heeft een eigen blog gekregen. Complimenten aan onze SXM-girl!

23 Dingen is een leuke tocht geweest langs veelal leuke, boeiende en bruikbare zaken. Een enkele keer een link die niet werkte of een aangekondigde inlogcode/wachtwoord die niet werkte, maar voor de rest petje af voor de opzet. De homo ludens kon zich hier helemaal uitleven! En op deze plek ook het moment om mijn coach Annemarie te bedanken. Veel leuke reacties en tips die het maken van de blogs begeleiden.

Tot slot: 23 dingen is voor mij: het begin van een nieuwe manier van omgaan met de mogelijkheden van dialoog met de klant van de bibliotheek. Daarvoor moeten deels werkmanieren worden omgegooid of zelfs afgeschaft en vervangen door andere, met lef verder gaan. En vooral: de nu opgedane kennis vasthouden, uitbreiden, bijhouden en TOEPASSEN.

4 opmerkingen:

Annemarie van Essen zei

Ohhhhh! Ik ben supertrots! Alweer. Samen met collega SMX-girl ben je gewoon heerlijk geweest om te begeleiden!

absoluut een groot compliment voor de doorzettingskracht en heldere kijk. Plus dat je het ook nog eens heel erg mooi weet te verwoorden.

Bijhouden, uitbreiden en Toepassen! Daar teken ik voor!

FGJ zei

Jouw stimulerende opmerkingen en steuntjes in de rug hebben flink geholpen, mevrouw!
Het was leuk, hopelijk krijgt het een vervolg.
Tot morgen!

Jan te Bokkel zei

Wat een mooie afsluiter heb je geschreven.
Gefeliciteerd met het doorlopen van de dingen, mooi dat je dit hebt afgerond. Prachtig om zo'n kinderjury-blog te beginnen, zulke initiatieven zouden we veel meer moeten nemen.

FGJ zei

Wat het Kinderjury-blog betreft geef ik alle eer door aan Barbra hoor. Dat was haar idee. We zijn nu wel aan het bekijken wat we er verder in Ommen mee kunnen: een hyves, een blog voor leeskringen, dat soort zaken.
En weet je, na zo een tijdje toch wel tamelijk intensief met de 23 dingen bezig te zijn geweest is het toch een beetje of je in een gat valt....
Maar het was/is heel leuk om te doen!