vrijdag 21 november 2008

Ding 18 LibraryThing

Al in september ben ik begonnen de eerste boeken van mijn lange lijst die ik sinds de jaren '80 van de vorige eeuw bijhoud in te voeren. Dat is een fikse klus, zal ook wel niet alles invoeren. Ik heb me bij de .com versie aangemeld, maar dat maakt niet zoveel uit. Eerst dacht ik dat alleen de Bol-Bruna titels erin zaten, maar gelukkig is ook onze goede oude KB aanwezig met de collectie, en dan kom ik al een stuk verder. Ik begrijp dat je zelf ook titels kunt toevoegen, maar daar heb ik me nog niet in verdiept. Leuk is vooral te zien of je zelf de eerste (en misschien wel voor altijd enige) bent die een titel invoert. Vooral met lokale uitgaven loop je dat risico natuurlijk. Ook titels van oud klasgenoten, een neef en een lezer uit Ommen heb ik erin gezet. Wel alleen die titels die ik echt zelf gelezen heb. Gelukkig geef ik mijn gelezen boeken al die jaren ook een waardering, kan ik mooi omzetten in de sterren van LibraryThing. Kijk maar eens wat er op staat op Mijn LibraryThing, het begin is er. Het nadeel van invoeren onder pseudoniem is dat je meestal niet weet wie de medelezers van een boek zijn.

Ben een beetje aan het tellen geweest. Heb er nu 78 inzitten. Daarvan ben ik van 17 de eerste. En nog eens bijna 20 met minder dan 6 lezers. Maar ook enkele heel populaire, vooral de Harry Potter boeken, bijna allemaal meer dan 30.000 aanmeldingen. Maar ook De Vliegeraar en bijv. De DaVinci code scoren goed. Een aantal hebben een bespreking, maar lang niet alle.
Het is ook nog gelukt de lijst met een soort shuffle programma in mijn weblog te zetten, niet direct de meest recent gelezen boeken, maar een grappige mix van mijn leesvoer.
De link met aquabrowser of Bicatcatalogus gaat mij wat te ver. Eerst maar eens de aquabrowser goed tot zijn recht laten komen, want dat is toch ook een heerlijke ontwikkeling, al moet je er aan wennen.

2 opmerkingen:

essen2punt0 zei

Ik zie er toch echt al 166 in je library zitten. Wow!
Zover ben ik nog niet gekomen.

Librarything gaat voor een gedeelte geintegreerd worden met de aquabrowser. Dus samenwerken wordt steeds interessanter.

Mooie lijst zie ik trouwens op librarything staan!
(en wat een mooie link ;))
Wat ik leuk vind te zien, is je hele diverse smaak. :)

FGJ zei

En nu zijn het er al bijna 200. Voorlopig groeit het nog wel door, vooral het speuren naar de omslagen is een leuke puzzel, als ze er niet bijzitten, en ik het boek zelf ook niet heb. De meeste toch gevonden.Maar het vreet tijd...
En ja, de manier van linken erin zetten gaat prima. Was een gouden tip van jou!