maandag 10 november 2008

Ding 16 You Tube

Alweer een oude bekende. Wat dat betreft mag ik niet klagen, met een dochter die zowat op internet woont en dit soort dingen heel leuk vindt. Ze heeft een paar busfilmpjes (haar hobby: lijnbussen) op You Tube gezet. Ook het filmpje van de bibliotheek Zwolle "Het best bewaarde geheim" over de backoffice daar vond ik erg leuk, sterk in elkaar gezet. Het plaatsen op de blog is geen probleem als je goed met de trefwoorden werkt.
Ook nog een mooie prestatie vorig jaar: met de uitzending van de Top 2000 was iemand bezig geweest om filmpjes van alle 2000 nummers op You Tube te zoeken en als ik me goed herinner is dat ook nog gelukt. Dus ook voor muziek een mooie bron. Als je eenmaal aan het surfen raakt kom je op de meest vreemde plaatsen terecht. Maar vaak wel: waarom zet iemand dit eigenlijk op You Tube? Heeft het enig nut, is het leuk? Soms echt een groot ?
Wat hiermee voor de bibliotheek: wat we nu allemaal zien in deze serie 23 dingen, en al die andere dingen die je ondertussen tegenkomt, vallen als het goed is allemaal op een plek waar je een aantal dingen samen laat komen. Dat kan op de website van de bibliotheek zijn. Onze website gaat deze week juist op de schop (eindelijk) en als dat goed werkt lijkt het mij niet gek om daar een blog van bibliotheekmedewerkers op te gaan zetten. Op die blog kunnen dan ook YouTube filmpjes komen: eigen producties om het bibliotheekproduct te promoten, maar ook om onderdelen van bijv. het cultureel aanbod eruit te lichten. En naast een medewerkersblog zou misschien ook een gebruikersblog een idee zijn. Maar dat staat weer los van YouTube. Zo kom je van het een op het ander...

3 opmerkingen:

Annemarie van Essen zei

En zo kom je inderdaad van het een tot het andere. Dat maakt het ook zo'n bijzondere ontdekkingsreis, vind ik zelf.

Je dochters hobby is lijnbussen? Heb je dan het mooie boek hier al gezien?

En die fimpjes van de top 2000? Doe mij die link maar!! :)

Wat een prachtig vertrouwen heb je trouwens in je zoektocht: " en al die andere dingen die je ondertussen tegenkomt, vallen als het goed is allemaal op een plek waar je een aantal dingen samen laat komen. "

Mooi!

FGJ zei

Dat boek heeft ze voor haar verjaardag gehad, bekend idd dus. Vind ik zelf ook wel leuk om door te kijken.
Op Top2000 staat de Top 2000 van vorig jaar in YouTube filmpjes, is echt genieten bij een aantal.

Annemarie van Essen zei

Hetzelfde boek krijgt mijn vader voor Sinterklaas. Grappig, dat ook anderen zo'n hobby kunnen hebben.
Heb je nog een paar leuke youtube links voor me? :)

Wat goed dat je link werkt! Het ziet er heel gelikt uit zo. (en je maakt mij ook weer blij met deze link)

Nog dingen die ik voor jou kan doen? ;) Ik bedel je al zoveel links onder je handen vandaan. :)