zondag 9 november 2008

Ding 15 Podcasts

Het verschijnsel podcasts is helemaal nieuw voor mij. "Uitzending gemist" voor de tv is mij wel bekend natuurlijk, maar dit is toch iets anders. Je kunt hier je eigen interessegebieden op audio-gebied vastleggen in abonnementsvorm: ik heb bijv. een Bommel-hoorspel/luisterboek op mijn Netvibes gezet en hoop de tijd ervoor te vinden dit ook nog af te luisteren. Podcasts op Netvibes zetten is een fluitje van een cent. Het afluisteren ging ook prima, alleen duurde het even voor ik doorhad hoe ik het programma weer kon stoppen, klein weggestopt in de bovenbalk ;-)
Ik heb de podcast van de collega's van de Bibliotheek Waterweg beluisterd: nog een vorm om gebruikers op de hoogte te houden van de activiteiten etc. Waarom niet: ik neem aan/hoop dat je als "maker" van een podcast ook kunt zien hoeveel keer zoiets gebruikt wordt. En natuurlijk is dat voor boekbesprekingen ook bruikbaar, misschien een introductie van de boeken van de Ommer Kinderjury via podcast, Barbra?? (Hoef je het verhaal maar één keer te vertellen)

1 opmerking:

Annemarie van Essen zei

Ik vind podcasts leuk. Maar ik weet persoonlijk nog niet zo heel goed hoe het ons van zin kan zijn.

Alhoewel ik bijvoorbeeld op m'n iphone italk heb geinstalleerd, die gesprekken en interviews kan opnemen. Moet alleen de software richting windows nog gemaakt worden....
Maar dat soort toepassingen lijken me heel aardig.
:)

Leuke analyse trouwens. :)