zondag 19 oktober 2008

Ding 10, 19 oktober

Zo op een zonnige zondag, vandaag nog 24 jaar getrouwd ook, en dan bezig met Delicious. Ik gebruikte de favorieten eigenlijk heel weinig, omdat ik nogal eens van computer wissel, maar dit is natuurlijk een optie de info die je steeds weer her en der tegenkomt op één plek te verzamelen. En wat zeker zo belangrijk is: vanaf elke pc met internet raadpleegbaar. Voor mezelf en mijn genealogie-sites waar ik tegenaan loop is het heel handig, vooral als je met de tags er wat logica in kunt aanbrengen. Eigenlijk nog niet geprobeerd, maar kun je gecombineerd zoeken met 2 tags, bijv, genealogie en overijssel?
Voor de bibliotheek kun je in feite in het zelfde doen. We gebruiken nu een openingsscherm met de databanken etc. Daar zou iets mee te doen moeten zijn, maar dan moet eerst in onze bibliotheek internet gratis worden, kan er veel meer. Een aandachtspunt voor de toekomst.
Ik heb de knoppen inmiddels op mijn laptop erbij staan. Simpel dus om direct als je op een bruikbare site terechtkomt, deze toe te voegen. En ook maar weer een eigen account aangemaakt, onder de naam fgjommen, nr. zoveel, sinds ik met de 23 dingen ben gestart. Voor de bibliotheek moet ik nog bedenken wat ik ermee kan, maar voor mezelf: een hele goeie!

3 opmerkingen:

essen2punt0 zei

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Delicious is wel een mooie omschrijving in deze. :)

Ik vind het inderdaad zo ontzettend handig in gebruik vanwege de bereikbaarheid van al mijn links op welke pc dan ook.

En ja, je kunt meer dan 1 tag toevoegen. (Zelfs wel tien of vijftien!)
Je kunt ook groepen aanmaken en hier bijvoorbeeld verder in onderverdelen.

FGJ zei

Dank je wel Annemarie,
en idd, Delicious past er prima bij.
Wat betreft de tags: toevoegen van meer tags bij een site, dat snap ik, maar zoeken op meer tags tegelijk bedoelde ik. Kan me voorstellen dat als je Overijssel als tag gebruikt, hier heel verschillende onderwerpen aanhangen. Kun je dan ook nog bijv. genealogie toevoegen om de hoeveelheid gevonden sites te beperken?

essen2punt0 zei

Op de website van delicous vond ik dit in de faq:
"What advanced search options can I use?

Enter some words, and you'll get back links that contain all of them: bacon lettuce tomato finds BLTs.

The search engine goes through bookmark descriptions, notes, and tags. Tags can be searched exclusively, though, by prefixing the word with "tag:" like so: tag:bacon.

The purists out there might want to search for BLTs specifically. They're welcome to look for "bacon lettuce and tomato" as a phrase. Note the quotes.

Maybe you can take or leave bacon. Maybe you also like tofu sandwiches. You're the kind of person who'll love the OR operator and parentheses: (bacon OR tofu) lettuce tomato gets you BLTs or the tofu, lettuce and tomato variety.

Vegans can use the - (minus) prefix to exclude meat products: lettuce tomato -bacon -ham gets you salads.

The search engine also supports AND, which is almost never needed because it's the default."

Kun je hiermee (en met het engels) uit de voeten?